Tips

Inför veterinärbesöken

Har man husdjur av något slag så gäller det att vara väl förberedd på att man kan vara tvungen att besöka en veterinärklinik. Framförallt så kan ett första besök vara spännande för både hundvalp och husse eller matte. Så det gäller att inför veterinärbesöket vara så väl förberedd som det bara går.

Planera för ert veterinärbesök

Det gäller att man själv inte stressar upp sig inför besöket utan är lugn och sansad när man ska iväg på det första besöket. Det kan mycket väl vara så att uppfödaren redan varit med valpen till en veterinär för en första vaccination. Mellan 6 till 8 veckor ska valpen vara för sin första vaccination och mellan 12 till 16 veckor så ska denna vaccination fyllas på. Så när ni fått hem valpen så kan det vara lika bra att boka en tid hos en veterinär för detta. Det gäller att se till så att valpen får en positiv inverkan och relation till den klinik som ska besökas.

Återkommande veterinärbesök

Det kan vara bra att en gång per år boka en tid för att undersöka så att allt är som det ska. Se till att vara ute i god tid inför ditt veterinärbesök så din hund vänjer sig med alla dofter och annat som kan finnas i en väntsal på kliniken. Ta med en bok eller se till att sysselsätta dig själv med något under tiden du får vänta. Vissa gånger så kan du få komma in snabbt med din kära hund. Andra gånger så kanske du får vänta längre för att få din hund undersökt av veterinär.

Om det händer något speciellt

Förhoppningsvis så kommer du inte att behöva åka till veterinären än vid den årliga kontrollen. Om det händer något speciellt med din hund så ska du naturligtvis kontakta din veterinär. Det kan vara att din hund har ont och kanske inte vill varken äta eller dricka. Men det kan också att någon olycka uppstår och din hund skadas på något sätt. Se till att du har din hund försäkrad redan från första stund så kan du bara behöva betala en självrisk istället för hela veterinärkostnaden.