Hund,  Tips

Alltför hundpromenaden

Både människor och djur behöver motion. Det är högst individuellt hur mycket motion en hund behöver. Dels beror det på vilken ras du har men också om det är en valp eller en vuxen hund.

Förutom hundras spelar även hundens ålder, hälsa och egna drivkrafter in. Alla hundar har en egen vilja. Hundens skelettet bör ha vuxit färdigt innan man tar i för mycket med just motion i benen, till exempel springa vid cykel eller att dra en pulka. Läs mer om hundens behov av motion hos Svenska Kennelklubben.

Kreativa hundpromenader

Hos Moderna Djurförsäkringar kan du få inspiration på hur du kan aktivera din hund under era promenader. Det kan till exempel vara leksaker som hunden ska apportera eller leta upp. Du kan också hitta leksaker som ger lite mer utmaning, till exempel där hunden ska plocka på olikfärgade ringar på en pinne. Ta en titt på nätet för att hitta roliga leksaker och belöningar till din hund.

Du kan även aktivera din hund under promenaderna genom att lära den små konster och trick. Ta med dig något att belöna din hund med på promenaden, när ni stannar upp och tränar. Det enkla är ofta det bästa. Kom ihåg att det behöver inte vara krångligt. Att du och din hund har skoj tillsammans är det viktiga.